Монополія "Газпрому" становить небезпеку для США

П'ятниця, 19 січня 2007, 11:10

США, як і Європі, теж загрожує небезпека, пов'язана з надмірною залежністю від газу. За прогнозами, недостача газу, що очікує Америку в майбутньому, буде компенсуватися за рахунок російського зрідженого природного газу.

"Твердження президента Путіна про те, що європейці можуть покладатися на те, що "Газпром" виконуватиме свої обіцянки, недоречні у світлі недавніх подій", - йдеться в листі Річарда Монкріфа, голови техаської компанії Moncrief Oil International, який публікує The Wall Street Journal.

"Білорусія, Україна, Shell й Moncrief Oil уже відчули на собі ціну ведення бізнесу із монополістом, який поводить себе як йому заманеться, і використовується як основний інструмент російської зовнішньої політики", - підкреслює американський бізнесмен.

Автор відзначає, що якщо не прийняти відповідні захисні заходи зараз, то Америка виявиться залежною від непідконтрольного монополіста, чиї інтереси докорінно відрізняються від її національних інтересів.

Реклама:

Компанія Moncrief Oil шукала захист в американських і німецьких судах після того, як "Газпром" неодноразово порушував укладені контракти.

ИноСМИ.ru

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!