"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Родина Кушнарьова може залишитися без депутатської страховки?

П'ятниця, 19 січня 2007, 19:30

Родичі загиблого депутата Євгенія Кушнарьова можуть не одержати депутатської страховки, оскільки життя та здоров'я народного депутата були застраховані в НАСК "Оранта" лише до 31 грудня 2006 року.

Співробітники "Оранти", які побажали залишитись неназваними, повідомили, що страхові виплати у зв'язку зі смертю депутата Євгенія Кушнарьова можуть бути зроблені лише "за умови, якщо Верховна Рада укладе з нами договір на 2007 рік і проплатити необхідні платежі".

"У такому випадку необхідно прискорити укладення договору. Зараз же Верховна Рада передбачає провести тендер на надання послуг. А тендер передбачає, щоб не тільки "Оранта", але й інші компанії брали участь. Кого вибере Рада, той і буде оплачувати спадкоємцям страхову суму", - сказав представник "Оранти".

За словами представника "Оранти", у Верховній Раді ще думають, "кому вони доручать цю справу", оскільки договір, по якому були застраховані всі народні депутати Верховної Ради, закінчив свою дію, 31 грудня 2006 року.

Реклама:

В Апараті Верховної Ради не змогли відповістити на запитання, у якій компанії в 2007 році буде застраховане життя й здоров'я народних депутатів, порекомендувавши відправити із цього приводу письмовий запит.

Як повідомлялося раніше, відповідно до закону про статус народного депутата родичі загиблого депутата Євгенія Кушнарьова можуть одержати депутатську страховку в розмірі десятилітнього грошового утримання народного депутата.

Зарплата народного депутата становить близько 20 тис. грн на місяць або близько 240 тис. грн на рік, і в цілому 2 млн. 400 тис. грн за 10 років. Страхування народного депутата визначено в Законі "Про статус народного депутата України".

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!