Тулуб обіцяє шахтам самостійність

Четвер, 18 січня 2007, 19:25

До кінця першого кварталу поточного року повинен бути прийнятий закон про розвиток вугільної галузі й особливості приватизації в цій сфері, на основі чого буде розроблено програму роздержавлення вугільних підприємств, заявив міністр вугільної промисловості Сергій Тулуб.

За його словами, головним принципом розвитку вугільної галузі повинно бути те, що шахти повинні бути юридично самостійними, і фінансування повинно йти на конкретну шахту.

Відповідаючи на запитання щодо ціни на вугілля, він відзначив, що торік середня ціна становила 244 грн. за тонну при собівартості 367 грн. Збитки склали 2,7 млрд. грн.

Уряд планує компенсувати різницю в ціні за рахунок збільшення фінансування галузі з бюджету на 17,8%, наведення порядку на шахтах, інакше кажучи, задіяти внутрішні ресурси шахт, а також збільшити обсяги реалізації продукції, сказав міністр.

Реклама:

Тулуб також відзначив, що підвищення ціни на вугілля буде здійснюватися поетапно, але при одній умові, що це не повинно відбитися на ціні електроенергії. За його словами, за останні два роки ціна на вугілля зросла на 45%.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!