"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Києві розкрито чергову квартирну аферу

Середа, 17 січня 2007, 11:58

Більше сотні інвесторів, які вклали свої гроші в будівництво житлового будинку в Києві, залишилися ні з чим.

Обмануті люди домагаються повернення своїх грошей, оскільки будівництво житлового комплексу так і не почалося, пише газета "Дело".

Виявилося, що зараз земельна ділянка на проспекті Науки, 208 у Києві, на якій спочатку планувалося збудувати багатоповерхівку, належить не компанії-забудовнику, а зовсім іншій структурі. Спочатку забудовники, які зібрали близько 17 млн. грн. в інвесторів, обіцяли клієнтам завершити зведення 270-квартирного будинку влітку 2007 року.

"У компанії, у якій я купував квартиру, говорять, що свої зобов'язання виконали. А представники компанії-забудовника останнім часом навіть не відповідають на дзвінки", - розповів один із інвесторів.

Реклама:

Покупці квартир побоюються, що будинок не буде побудований взагалі. "Забудовники годують обіцянками більше року. З квітня справою зайнявся УБОЗ, чотири позови від потерпілих знаходяться в Голосіївському суді. Однак рішення цього питання затягується", - розповів Володимир Демчук, котрий також вклав свої гроші в будівництво.

Демчук повідомив, що, відповідно до акту перевірки КРУ, гроші інвесторів одержала компанія "Допомога", яка виступала посередником при продажі квартир.

Замовником будинку є ЗАТ "НПО Україна", а генпідрядником - фірма "Укрбудекспо".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!