"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Світовий банк прогнозує у 2007 4,5% зростання ВВП

Середа, 17 січня 2007, 13:10

Світовий банк зберігає прогноз росту ВВП в Україні у 2007 році на рівні 4,5% за інфляції на рівні 10,7%.

Про це повідомив головний економіст представництва СБ в Україні Мартін Райзер на прес-конференції в середу.

За його словами, у 2007 році очікується подальший приплив інвестицій до України, але, разом з тим, зберігається можливість зниження цін на метал на зовнішньому ринку і рівня споживчого попиту населення.

Райзер також зазначив, що за підсумками першого кварталу поточного року СБ може переглянути свої прогнози розвитку української економіки.

Реклама:

Коментуючи підсумки минулого року, Райзер зазначив, що очікуване зростання ВВП у 2006 році складе 7%, що стало сюрпризом для експертів СБ і значно вище, ніж прогнозувалося.

При цьому він зазначив, що основний вплив на зростання ВВП зробили збільшення цін на метал на зовнішньому ринку, високий внутрішній споживчий попит і істотний потенціал промисловості, що змогла пристосуватися до нового рівня цін на енергоносії.

Говорячи про вартість на газ для українських споживачів, Райзер зазначив, що її збільшення є позитивним процесом, оскільки підштовхує бізнес до модернізації виробництва і зниженню споживання енергоресурсів.

Як повідомлялося, згідно з прогнозами, зростання реального валового внутрішнього продукту (ВВП) в Україні за підсумками 2006 року може перевищити 7% на тлі різкого збільшення продуктивності праці та інтенсифікації виробництва.

Раніше уряд прогнозував зростання ВВП за підсумками минулого року на рівні 5,8-6%. При цьому Держкомстат поліпшив показник зростання ВВП за підсумками першого півріччя-2006 з 5% до 5,4%.

ВВП України в листопаді 2006 року зріс на 8,2%, а за підсумками січня-листопада на 6,7%.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!