Європа не хоче дискримінувати "Газпром"

Середа, 17 січня 2007, 18:26

Представник Єврокомісії заперечує, що Брюссель має намір вжити дискримінаційних заходів проти російських енергетичних компаній.

"Наша задача - забезпечити здорову конкуренцію на ринку Європи. Для цього необхідно забезпечити незалежність між виробниками енергії та мережами дистрибуції поза залежністю від національної приналежності тієї або іншої компанії", - заявив у середу на прес-конференції в Москві замголови представництва Євро комісії в РФ Пол Вандорен.

У такий спосіб він відповів на запитання про те, чи не спрямована недавня ініціатива Єврокомісії по обмеженнях на діяльність вертикально інтегрованих компаній, таких як російський "Газпром", проти Росії.

Вандорен також підкреслив, що на даний момент ініціатива Єврокомисії - це лише рекомендація, що буде розглянута в національних урядах країн ЄС, а потім на Раді ЄС у березні цього року.

Реклама:

Говорячи про інші аспекти економічного співробітництва між Євросоюзом та Росією, Вандорен висловив надію на створення зони вільної торгівлі.

"Ми розуміємо, що у свій час будуть початі переговори по створенню зони вільної торгівлі між ЄС і Російською Федерацією", - сказав він.

У той же час представник Єврокомисії підкреслив, що це стане можливим лише після того, як Росія стане повноправним членом Світової організації торгівлі.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!