"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія зареєструє всіх гастарбайтерів

Вівторок, 16 січня 2007, 12:33

15 січня 2007 року в Російській Федерації набувають чинності низка законів та постанов уряду, які спрощують процедуру видачі дозволів на працевлаштування іноземним громадянам, які прибули до РФ у порядку, що не вимагає отримання віз, а також встановлюють таким особам заборону на здійснення деяких видів трудової діяльності.

Про це повідомляється у прес-релізі Міністерства закордонних справ України у вівторок.

Порядок видачі дозволів на працевлаштування затверджує, що іноземний громадянин, який прибув до Росії у порядку, що не вимагає отримання візи, подає заяву про видачу йому дозволу на працевлаштування особисто або через організацію, яка здійснює у встановленому порядку працевлаштування іноземних громадян, або через особу, яка виступає відповідно до цивільного законодавства РФ у якості представника цього іноземного громадянина, в орган міграційної служби.

Орган міграційної служби зобов’язаний не пізніше ніж за 10 днів з дня прийому заяви з всіма необхідними та належним чином оформленими документами видати іноземному громадянину дозвіл на працевлаштування або повідомлення про відмову у видачі такого дозволу.

Реклама:

Відмова у видачі дозволу на працевлаштування може бути оскаржена іноземним громадянином до Федеральної міграційної служби або до суду протягом 3 робочих днів з дня отримання ним повідомлення про відмову.

Дозвіл на працевлаштування оформлюється на бланку у вигляді пластикової карти.

Також, у 2007 році встановлено заборону на використання іноземних працівників у сфері роздрібної торгівлі алкогольними напоями і фармацевтичними товарами - з 1 січня, в інших випадках роздрібну торгівлю у наметах і на ринках, поза магазинів - з 1 квітня.

Економічна Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!