"Мотор-Січ" і КБ "Прогрес" створюють "КОРПОРАЦІЮ ІВЧЕНКО"

Вівторок, 16 січня 2007, 17:17

Найбільше підприємство по випуску авіадвигунів України ВАТ "Мотор-Січ" і Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро "Прогрес" 12 січня підписали угоду про створення об'єднання "Корпорація Івченко".

"Ми будемо сильнішими гравцями на авіаційному ринку, де наша продукція вже представлена й ще буде представлена новими розробками й новими виробами", - прокоментував у вівторок підписання угоди генеральний директор "Мотор-Січ" В'ячеслав Богуслаєв.

Передбачається, що президентом корпорації стане генеральний конструктор ЗМКБ "Прогрес" Федір Муравченко.

"Науково-технічні розробки конструкторського бюро "Прогрес" і потужна виробнича база ВАТ "Мотор-Січ" - гарний плацдарм для зміцнення позицій створюваної корпорації", - заявив Муравченко.

Реклама:

Як повідомляє газета з посиланням на першого заступника міністра промислової політики Володимира Рижова, підписана угода поки не має юридичної сили, тому що для створення об'єднання необхідна відповідна постанова Кабінету міністрів, появу якої він прогнозує вже на січень цього року.

За даними Держкомісії по цінних паперах і фондовому ринку України на кінець жовтня 2006 року, найбільшими акціонерами ВАТ "Мотор-Січ" були ТОВ "Гарант-інвест" (Запоріжжя) - 46,19% і генеральний директор В'ячеслав Богуслаєв - 14,97%. Крім того, на балансі емітента значилося ще 15,7% акцій.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!