Рудьковський запропонував французам закатати нафтопровід в асфальт?

Понеділок, 15 січня 2007, 12:07 -

Крупномасштабний проект будівництва автобанів в Україні, які мали проводити французькі компанії, опинився під загрозою зриву.

Про це в понеділок повідомляє газета "Дело".

Представники французьких будівельних компаній BOUYGUES Travaux Publics і Vinci Construction у п'ятницю заявили, що готові побудувати в Україні у п'ять разів менше доріг, ніж розраховував український уряд, - всього 1,5 тис. км.

Гендиректор BOUYGUES Крістіан Газена та головний виконавчий директор VINCI Construction П’ер Берже після зустрічі з головою Верховної Ради Олександром Морозом заявили, що в них "немає жодних угод з українським урядом (про створення консорціуму)".

Реклама:

За повідомленням видання, міністр транспорту і зв'язку Микола Рудьковский від хвилювання переплутав нафтопровід "Одеса-Броди" із трасою Київ-Одеса, ледь не запропонувавши французам "закатати в асфальт нафтопровід".

Французи пообіцяли побудувати 1,5 тис. км доріг європейського стандарту в Україні, але тільки після того, як будуть внесені зміни в чинне законодавство про концесії.

Після цього планований до створення консорціум буде створюватися на паритетних засадах.

"Що стосується півтори тисячі кілометрів висококласних доріг, проект цей буде розвиватися від 5 до 10 років і залежати буде від трафіку, тобто від того, як будуть користуватися цими дорогами споживачі і які доходи від концесії отримують (концесіонери) в рамках роботи цих проектів", - сказав Берже.

У грудні минулого року Рудьковський провів у Франції переговори щодо створення спеціального концерну з будівництва автобанів в Україні.

"Протягом найближчих 20 років наростаючими темпами ми будемо будувати тисячі кілометрів доріг", - заявив за підсумками зустрічі Рудьковський.

Як повідомлялося, автобани будуватимуться на концесійній основі за рахунок зовнішніх інвесторів та експлуатуватимуться на платній основі. Такий режим буде діяти від 20 до 30 років.

Як повідомили "Економічній правді" у прес-службі Міністерства транспорту, інформація про те, що проект будівництва автобанів в Україні, які мали проводити французькі компанії, опинився під загрозою зриву, не відповідає дійсності.

Також, прес-служба спростовує інформацію газети "Дело" про те, що французькі будівельні компанії не мають наміру будувати більш ніж 1,5 тис км доріг в Україні.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: