Прем'єри Росії й Білорусії відновили переговори

П'ятниця, 12 січня 2007, 11:33

Російсько-білоруські переговори, перервані пізно ввечері 11 січня, були продовжені 12 січня. О 10.30 ранку за Московським часом, в будинку уряду Росії почалася зустріч прем'єр-міністрів РФ і Білорусії Міхаіла Фрадкова й Сергєя Сідорського, повідомляє РІА Новини.

Російсько-білоруські переговори щодо зняття обмежень у взаємній торгівлі стартували 11 січня в Мінекономрозвитку РФ, а потім були продовжені в уряді РФ.

Вони почалися відразу після того, як днем раніше, 10 січня, Мінськ прийняв рішення про скасування мита на транзит російської нафти територією Білорусії й відновив транзит нафти в Європу.

Домовленість про зустріч міністрів була досягнута під час телефонної розмови між Владіміром Путіним й Алєксандром Лукашенком.

Реклама:

На думку Фрадкова, переговірний процес проходить не просто, але переговори з доручення президентів двох країн необхідно довести до кінця. За словами прем'єра, Росія готова запропонувати Білорусії конкретні варіанти рішення енергетичних проблем.

Білорусія припинила транзит російської нафти в Європу після того, як Росія відмовилася виплачувати мито в 45 доларів за тонну нафти, встановлене Білорусією 1 січня 2007 року.

"Транснєфть" назвала введення мита незаконним, після чого Білорусія забрала із трубопроводу частину російської нафти в рахунок сплати мита. Варто відзначити, що Білорусія ввела своє мито у відповідь на введення російського експортного мита на нафту, що також була уведена 1 січня.

Lenta.ru

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!