"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ющенко не буде підписувати зміни до закону про банки

П'ятниця, 12 січня 2007, 16:46

За словами Яценюка, президент зробить подання в Конституційний Суд на предмет конституційності закону про банки.

Крім того, Яценюк відзначив, що завдяки даному документу депутатська більшість, а, отже, і уряд, одержали "абсолютно контрольний пакет акцій у двох державних українських банках".

"Хотілося б побажати українським банкірам гарного фінансового 2007 року й гарних результатів діяльності в новій конструкції", - сказав він.

Нагадаємо, що 12 січня, Верховна Рада прийняла Закон, який вносить зміни в Закон України "Про банки й банківську діяльність". За прийняття закону в цілому проголосували 245 народних депутатів.

Реклама:

За законом передбачається, що в наглядові ради державних банків будуть вносити свої кандидатури президент, Кабінет міністрів і Верховна Рада. Зокрема, передбачається, що кожен орган буде вносити по 5 кандидатур.

Відповідно до раніше діючої редакції закону, передбачалося, що до складу наглядової ради державних банків входять 7 представників від Президента України і 7 від Верховної ради.

Раніше, 11 січня, президент у відповідності частини другої статті 94 Конституції повернув зі своїми пропозиціями для повторного розгляду Верховною Радою Закон "Про внесення змін у статтю 7 Закону України "Про банки й банківську діяльність".

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!