Клюєв хоче скоріше домовитися з Vanco International

П'ятниця, 12 січня 2007, 18:02 -

Віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв доручив міністерствам і відомствам прискорити узгодження угоди між Кабінетом міністрів й Vanco International ltd щодо розподілу продукції, який добувається в межах Прикерченської ділянки шельфу Чорного моря.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Кабміну, передає proUA.

Відповідно до повідомлення, 12 січня Клюєв провів засідання Міжвідомчої комісії з організації висновку й виконанню угод про розподіл продукції.

У ході засідання були розглянуті окремі питання нової редакції угоди з Vanco International.

Реклама:

Нагадаємо, Кабінет міністрів доручив міжвідомчій комісії розробити з компанією Vanco International ltd (Швейцарія) новий проект угоди з розподілу продукції, яку добуває в межах Прикерченської ділянки шельфу Чорного моря, до 18 січня.

Президент Vanco International в Україні Джон Аймл у листопаді 2006 року заявляв, що компанія може погодитися на розподіл продукції із Прикерченської ділянки в пропорції 45:55 (45% - інвесторові, 55% - державі) після початку розробки, і 60:40 на етапі до відшкодування інвестиційних витрат залежно від податків й інших положень угоди про розподіл продукції.

Раніше Vanco International ltd наполягала на розподілі продукції при видобутку в пропорції 60:40 (60% - інвесторові, 40% - державі).

У квітні Кабмін оголосив Vanco International ltd переможцем конкурсу на розробку Прикерченської ділянки, після чого компанія заявила про готовність вкласти в її розробку 2 млрд. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: