УБОЗ ЗАХОПИВ ПРИМІЩЕННЯ "ЗАКАРПАТГАЗУ"

Четвер, 7 грудня 2006, 20:13 -

Працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю в Закарпатській області захопили сьогодні приміщення ВАТ "Закарпатгаз", побивши керівництво компанії і не допустивши адвоката.

Про це йдеться у відкритому листі компанії, текст якого наводить proUA.

Повний текст листа:

"За останні декілька місяців від регіонального управління прокуратури, УБОЗ МВС надійшла надзвичайно велика кількість запитів із різноманітних питань господарської діяльності підприємства, при цьому ними проводяться абсолютно тотожні перевірки діяльності підприємства.

Реклама:

Сьогодні о 8 год. 30 хв. на підприємство прибули працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю в Закарпатській області та прокуратури області, які не пред’являючи керівництву жодних документів, увірвались в адміністративне приміщення товариства. Ізолювали працівників в актовому залі, де вони перебувають і на даний момент, здійснили побиття в. о. голови правління Юрія Русина, заступника з питань фінансів Олександра Голуба. Без присутності посадових осіб та не допускаючи адвоката, проводять незаконний обшук. Також працівниками УБОЗу незаконно було затримано Юрія Русина.

Слід зазначити, що державні правоохоронні органи вимагають надання інформації та документів надзвичайно великого об’єму і у найкоротші терміни, мотивуючи це необхідністю проведення перевірки.

Зокрема, до підприємства раніше надійшли запити: Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Закарпатській області від 17.11.2006р. №29/2882, від 07.11.2006р. №29/2716, від 06.10.2006р. №29/2440, звернення органів прокуратури, Управління МВС України у Закарпатській області та ін., що стосуються витребування інформації по проведеній ВАТом газифікації згідно укладених договорів доручення з ДК "Укртрансгаз" за рахунок дебіторської заборгованості ВАТ "Закарпатгаз".

При цьому, хочемо наголосити, що діяльність яка проводиться правоохоронними органами без наявності відповідних законних підстав, повноважень щодо одержання відповідної інформації, фактів порушень ВАТ "Закарпатгаз" чинного законодавства України чи прав інших осіб.

Одночасно звертаємо увагу, що вищевказані незаконні дії правоохоронних органів вчинюються у той час, коли Контрольно-ревізійним управлінням у Закарпатській області вже було проведено комплексну перевірку фінансово-господарської діяльності ВАТ "Закарпатгаз", про що складено відповідний акт в якому підтверджуються фактичність та обсяги виконаних робіт. Обґрунтованість проведених робіт по газифікації населених пунктів випливає також з висновку Волинського відділення Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз від 24.11.2006 року.

Крім того, усі роботи по будівництву газопроводів, що здійснювалися ВАТом в межах визначених регіонів, відповідають проектно-кошторисній та дозвільній документації, підтверджується також обсяг використаних коштів та обсяг виконаних робіт відповідно до актів приймання-передачі.

За результатами перевірки по відношенню посадових осіб відкрито кримінальні справи, але вищевказана інформація свідчить про відсутність порушення законодавства з боку підприємства. Отже, вказані перевірки і справи не що інше як систематичний тиск на підприємство та його керівництво з метою перебирання контролю над ним.
Складається враження, що окремі керівники правоохоронних органів виконують замовлення окремих політичних сил та високопосадовців в сфері ПЕК, які переслідують єдину мету - паралізувати роботу підприємств, погіршити їх фінансово-господарський стан та в подальшому заволодіти ними. Не виключено, що такий системний тиск буде застосовуватися в подальшому і до інших підприємств газової галузі, оскільки до них проявляють інтерес люди, наближені до деяких керівників паливно-енергетичного комплексу".

в. о. голови правління ВАТ "Закарпатгаз"
Русин Юрій Юрійович

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: