Біл Гейтс витратить усі свої мільярди на благодійність

Вівторок, 5 грудня 2006, 11:56

Усі багатомільярдні статки найбагатшої людини планети Білла Гейтса буде витрачено на благі справи.

Фонд Bill & Melinda Gates Foundation оголосив, що всі накопичені подружжям Гейтсів гроші будуть віддані на благодійність протягом 50 років після їхньої смерті. Статки тільки одного Біла Гейтса журнал Forbes цього року оцінив у більш ніж 53 млрд. дол., пише газета "15 минут".

Незабаром Bill & Melinda Gates Foundation, попечителями якого є пара Гейтсів, буде розділено на дві структури: трастовий фонд та фонд спеціальних програм. Трастовий фонд буде керувати всіма ресурсами, у тому числі щорічними внесками від ще одного американського мільярдера - Уорена Баффета. Фонд спецпрограм буде відповідати за основні напрямки діяльності та надання грантів.

Заснована у 2000 році найбільша у світі благодійна організація Білла та Мелінди Гейтс спонсорує проекти в галузі освіти та охорони здоров'я, виділяє кошти на боротьбу зі СНІДом та іншими захворюваннями в усьому світі.

Білл Гейтс раніше оголосив про плани відійти від оперативного управління в Microsoft Corp. до 2008 року, щоб цілком присвятити себе проектам фонду Bill & Melinda Gates Foundation. З 2001 року на благодійність Гейтс виділив близько 5 млрд. 500 млн. дол.

Реклама:

Про своїх троє дітей він печеться не настільки завзято. Біл Гейтс у 2004 році заявив, що їм у спадщину дістанеться лише 10 млн. дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!