У Януковича заявили, що підпис Ющенка під бюджетом їм не потрібен

П'ятниця, 22 грудня 2006, 11:21

Закон про держбюджет на 2007 рік, ухвалений Верховною Радою у вівторок, буде реалізовуватися навіть без його візування президентом.

"Ми будемо реалізувати бюджет, ухвалений у Верховній Раді, навіть якщо його не підпише президент", - сказав міністр Кабінету міністрів Анатолій Толстоухов в інтерв'ю газеті "Известия в Украине".

"У міру того, як буде розвиватися ситуація, візьмемо на себе і соціальні зобов'язання, у тому числі ті, на яких наполягав глава держави. Усе, що можна буде зробити в соціальному плані, ми зробимо", - додав він.

Торкаючись теми з міністром закордонних справ, Толстоухов заявив, що "ніхто і не збирається призначати главу МЗС без узгодження з президентом".

Реклама:

На його думку, "глава держави міг би давно скористатися своїм законним правом, представити кандидатуру на вакантну посаду і продемонструвати, що він дійсно здійснює керівництво зовнішньополітичною діяльністю в країні, як це записано в Конституції".

"І чому він тягне - це питання до президента. Парламент своє рішення ухвалив", - сказав міністр.

На питання, чи буде ситуація з міністром закордонних справ вирішена до Нового року, Толстоухов відповів: "Важко сказати. Преса приносила б набагато більше користі, якби вона не тільки цікавилася питаннями "хто кого і чому бив", але і більш серйозними проблемами".

"22 грудня в Україну приїжджає Володимир Путін. Під час зустрічі з Віктором Ющенком поруч з нашим президентом буде сидіти Борис Тарасюк", - зазначив міністр.

"А коли глава РФ буде зустрічатися з прем'єром Віктором Януковичем, міністра закордонних справ не буде. Питання: так хто ж у нас міністр?", - запитав він.

Згадуючи перший інцидент із Тарасюком, коли його не пустили на засідання Кабміну, Толстоухов розповів: "Коли екс-міністр Борис Тарасюк спробував проникнути на засідання уряду в перший раз, я поставив йому питання: "Куди ми йдемо, якщо є рішення Верховної Ради?".

"У відповідь мені показали рішення суду, і я спокійно, не торкаючись Бориса Івановича, запропонував йому піти до виконуючого обов'язки прем'єр-міністра (під час візиту Януковича в США його обов'язки виконував Микола Азаров)", - зазначив міністр.

За його словами, "ми пішли до Азарова, і той сказав Тарасюку: можете знаходитися в міністерстві, поки суди розбираються". "Після цього ми пішли на засідання уряду, а Борис Іванович сам вирішив, куди йому йти", - сказав він.

Говорячи про другий випадок з Тарасюком, коли члени Партії регіонів намагалися не пустити його на засідання, Толстоухов сказав: "Зараз подібні речі нерідко трапляються й у парламенті, і в секретаріаті президента, а особливо часто - у Київраді. Те ж саме відбулося й у Кабміні. Хоча раніше ми якось обходилися без депутатських "обійм".

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!