Енергетики з Нового року можуть оголосити страйк

Четвер, 21 грудня 2006, 11:34

Працівники обласних енергопостачальних компаній на початку 2007 року можуть почати страйк із вимогою підвищити заробітну плату.

Про це повідомив журналістам голова центральної ради Незалежної профспілки енергетиків України (НПЭУ) Валерій Погорілий у середу.

"На сьогодні рішення про страйк у компаніях не прийнято, але після новорічних канікул ми маємо намір збирати конференції, де будемо обговорювати можливість проведення страйку", - повідомив представник профспілки.

Менеджмент обленерго у випадку ухвалення рішення щодо проведення страйку буде змушений, відповідно до закону "Про порядок вирішення колективних суперечок", попередити як юридичних, так і фізичних споживачів про можливі перебої в енергопостачанні, пов'язані зі страйком, уточнив Погорілий.

Реклама:

Він зазначив, що енергопостачальні компанії знімають із себе відповідальність за стабільність енергопоставок у випадку проведення страйку, що, відповідно до типових договорів на поставки електроенергії, є форсом-мажором.

Профспілка також поставив вимогу відмовитися від практики коректування розміру зарплати в залежності від регіону, у якому знаходиться те або інше обленерго.

Однак Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) погодилася підвищити заробітну плату працівникам енергопостачальних компаній у 2007 році з 1000-1100 грн. до 1250-1275 грн. у залежності від регіону, тоді як середня заробітна плата по промисловості тільки за підсумками жовтня 2006 року склала 1285 грн. Встановлення зарплат на такому рівні, на думку Погорілого, призведе до прискорення відтоку кадрів з енергопостачальних компаній.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!