На "Дитячу лікарню майбутнього" уже зібрали 242 млн. гривень

Понеділок, 18 грудня 2006, 10:40

Телемарафон, присвячений збору коштів на "Дитячу лікарню майбутнього", зібрав 242 мільйона гривень.

Як повідомили в прес-службі Першого національного каналу, найбільші внески зробили: "Фонд розвитку України" (Ринат Ахметов), "Інтерпайп" (Віктор Пинчук), "Індустріальний союз Донбасу" (Сергій Тарута, Віталій Гайдук).

За допомогою SMS-повідомлень та дзвінків було зібрано більш ніж 2 мільйона гривень.

Телемарафон одночасно транслювали 12 українських телеканалів. Благодійну акцію організовував Міжнародний благодійний фонд "Україна 3000", головою спостережної ради якого є Катерина Ющенко.

Реклама:

Бажаючі протягом 4-х годин перераховували кошти на спеціальний рахунок, відправляли sms або телефонували. У проекті брали участь політики, бізнесмени, лікарі, спортсмени та інші відомі люди, а також звичайні громадяни.

Лікарню планують побудувати на території "Феофанії" за три роки. На неї потрібно 600 мільйонів гривень. Там будуть лікувати дітей з важкими хворобами, котрі поки в Україні вважаються невиліковними.

"Ми хочемо вже навесні будувати цю лікарню. І дуже важливо вже зараз на цьому етапі розробити план по обладнанню. Оскільки ми вже знаємо, що те обладнання, яке нам буде необхідне, потрібно замовляти за півтора-два роки. Купувати те, що вже на складах, воно вже застаріло, купувати потрібно те, що буде через пару років", - зазначила Катерина Ющенко.

proUA, 5 канал

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!