"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" подався добувати нафту до Єгипту

Понеділок, 18 грудня 2006, 11:27

НАК "Нафтогаз України" та Арабська Республіка Єгипет, а також Єгипетська генеральна нафтова корпорація підписали концесійну угоду на пошук, розвідку та розробку родовищ нафти і газу на східній території Алам Ель Шавіш у Західній пустелі Єгипту.

Як повідомили в прес-службі "Нафтогазу", за умовами концесійної угоди, протягом трирічного періоду розвідки "Нафтогаз" виступить підрядчиком робіт з пошуку та розвідки родовищ нафти на території блоку Alam El Shawish East. При цьому інвестиції компанії в пошук запасів вуглеводнів на території блоку складуть не менш ніж 20 млн. 200 тис. дол.

"Нафтогаз" зобов'язаний почати роботи на блоці протягом 6-ти місяців з дати підписання угоди. У середині січня 2007 року, з метою підготовки до початку практичної реалізації проекту, Єгипет відвідає делегація технічних фахівців компанії.

В угоді зазначено, що у випадку відкриття родовища або родовищ нафти або газу "Нафтогаз" та Єгипетська генеральна нафтова корпорація створять на території Єгипту компанію-оператора проекту в співвідношенні 50 на 50. Частка добутої продукції "Нафтогазу" буде складати від 15% до 19% від загальної, у залежності від досягнутих обсягів видобутку.

Реклама:

Компанія розраховує одержати першу комерційну продукцію на блоці Alam El Shawish East на четвертому році реалізації проекту. Пік видобутку нафти можна чекати на 6-12 році розробки блоку Alam El Shawish East.

Ліга

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!