Кому вигідне вбивство директора "Озерки"? Коментар депутата

Понеділок, 18 грудня 2006, 20:32

Депутат Дніпропетровської облради Олексій Кесаріцький висловив сумнів, що вбивство громадянина Росії, керівника дніпропетровського ринку "Озерка" Владіміра Воробйова пов`язане з боргами останнього російському підприємцю, екс-голові "Російського клубу" Максіму Курочкіну, про що 18 грудня повідомила газета "Коммерсант-Украина" з посиланням на джерело в правоохоронних органах області.

Таку думку він висловив у коментарі агентству УНІАН.

"Для дніпропетровської громадськості і влади очевидно, що вбивство Воробйова не було вигідне ні Курочкіну, ні Коломойському. - По суті, цими пострілами було зроблено спробу зірвати досягнуті домовленості про мирне врегулювання господарського конфлікту навколо ринку "Озерка", – заявив Кесаріцький.

При цьому він додав, що "всупереч усьому, я, як депутат облради, сподіваюся, що ситуація все ж таки нарешті вирішиться – багатостраждальний ринок "Озерка" залишать у спокої, і люди отримають можливість спокійно працювати".

Реклама:

Як повідомлялося, 16 грудня о 1:02 в чергову частину міліції по лінії "02" надійшло повідомлення, що біля кінотеатру "Салют" в Октябрьському районі Дніпропетровська лунають постріли.

На місці злочину міліція встановила, що на автостоянці біля кінотеатру двоє невідомих з вогнепальної зброї завдали численних вогнепальних поранень Владіміру Воробйову (1966 р. н.). Від ран він помер на місці.

Воробйов - громадянин Росії, жив у Дніпропетровську.

Довідка. 30 жовтня 2006 року було здійснено спробу силового захоплення ринку "Озерка". За фактом збройного нападу було порушено кримінальну справу за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство, здійснене групою осіб із застосуванням зброї).

Крім того, суд Індустріального району м. Дніпропетровська дав санкцію на арешт ініціаторів захоплення ринку. Їх дії кваліфіковано як створення організованого злочинного угруповання.

Виходячи з перших свідчень, які дали підозрювані, за останніми подіями навколо "Озерки" стоїть російський бізнесмен Максім Курочкін і один з колишніх директорів ринку, який зараз теж є громадянином Росії.

Зараз Дніпропетровський центральний ринок "Озерка" належить державі.

20 листопада Курочкіна було затримано в аеропорту "Бориспіль". Напередодні він повідомив телеканал НТН, що прилетить до Києва на прохання Воробйова і українського підприємця Геннадія Корбана (пов'язують з групою "Приват" Ігоря Коломойського) для вирішення конфлікту навколо ринку "Озерка".

Економічна Правда, УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!