Ющенко не вірить, що інфляція у 2007 р. буде 7,5%, як обіцяє Янукович

Четвер, 14 грудня 2006, 14:29

Президент Віктор Ющенко не вважає реальними плани уряду Януковича втримати інфляцію у 2007 році на рівні 7,5%, як закладено в бюджеті.

Про це він заявив у четвер на прес-конференції в Києві.

Таку позицію президент пояснив тим, що значно зростуть ціни на енергоносії і підвищаться ціни і на послуги ЖКГ – при таких умовах втримати інфляцію на рівні 7,5% неможливо.

"Хто планує інфляцію 7,5%, і добре знає, що підвищаться ціни на весь комунальний сектор, починаючи від водопостачання, водовідведення, обслуговування житла, і зміна цін є кратною, мова йде не про відсотки, мова йде про кратність. Починаючи від 1,7 раз, до 3,5 рази", - підкреслив президент.

Реклама:

"А для промислового сектору ціни ростуть: газові на 40%, множте на тепло, множте на транспорт і так далі", - наголосив Віктор Ющенко.

Ющенко підкреслив, що не хоче дискутувати з авторами бюджету з приводу прогнозу інфляції та інших макропоказниках на 2007 рік. "Хай це залишається на совісті тих, хто рахував". Але принциповими для президента моментами в Бюджеті-2007 є недофінансування соціально найнезахищеніших груп людей – пенсіонерів, інвалідів, людей, які втратили працездатність.

Економічна Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!