"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Шахрайство з ПДВ нанесло французам збиток 19 млрд. євро

Середа, 13 грудня 2006, 20:40

Французька влада підозрює, що значні за обсягах шахрайські схеми з податком на додану вартість призвели до скорочення податкових надходжень на 13-19 млрд. євро, або 0,1% від ВВП.

За даними французького видання Les Echos, проблема була виявлена після даних про зниження експорту в жовтні на 500 млн. євро й на 400 млн. євро в ІІІ кварталі після періоду тривалого росту з початку 2003 року.

На даний момент різниця в прогнозах на 2006 рік і реальний рівень експорту становить порядку 2 млрд. євро, що є достатнім для стурбованості серед економістів й у Міністерстві фінансів.

"Франція відчуває проблеми із часткою на ринку і якістю її продукції, - говорить Міністр фінансів країни Тьєрі Бретон. - Але навіть із цим ми спостерігаємо досить дивний статистичний феномен у різниці показників ІІ й ІІІ кварталах".

Реклама:

Les Echos відзначає, що представники влади, які проводять розслідування протягом уже двох місяців, виявили, що близько 300 млн. євро було задекларовано за допомогою підроблених документів, а загальний обсяг може зрости від 13 до 19 млрд. євро.

У тексті матеріалу говориться, що звичайна шахрайська схема проходить за допомогою так званих "каруселей", коли використовуються тіньові компанії-постачальники з інших країн Європи для продажу продукції з більш високою доданою вартістю, як, приміром, мобільні телефони.

Імпортерам виплачується відрахування по ПДВ, а "постачальники" зникають без сплати податків.

Ліга

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!