"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Регіони наплювали на пам'ять Довженка, щоб помститися за ветування бюджету?

Вівторок, 12 грудня 2006, 20:27

Верховна Рада відмовилася провести заходи щодо вшанування пам'яті видатного українського режисера й письменника Олександра Довженка у зв'язку з 50-річчям від дня його смерті.

За відповідну постанову проголосували 126 депутатів при необхідних 226, передає proUA за посиланням на "Українські новини".

Після цього голова парламенту Олександр Мороз припустив, що постанова не була прийнята у зв'язку з положенням, що передбачає перепоховання в Україні похованого в Росії письменника.

Незважаючи на це, за проект постанови, що не включає положення про перепоховання, проголосували 179 при необхідних 226 депутатів.

Реклама:

Депутати із фракції Партії регіонів обидва рази не підтримали проект постанови.

Депутат Ради Міхаіл Чєчєтов (фракція Партії регіонів) заявив про неможливість прийняття парламентом рішення про вшанування пам'яті Довженко у зв'язку з неясними перспективами фінансування цих заходів.

Він нагадав про те, що президент Віктор Ющенко ветував закон про держбюджет на 2007 рік.

Ця заява викликала бурхливу негативну реакцію з боку представників фракції блоку "Наша Україна", а також частини депутатів із фракції блоку Юлії Тимошенко.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів почав переговори з Росією про перепоховання похованих у Росії режисера й письменника Олександра Довженко і його дружини Юлії Солнцевої в Україні.

24 листопада президент Віктор Ющенко доручив Кабміну створити спеціальну комісію для рішення з відповідними органами Росії питання про перепоховання похованих у Росії Довженко і його дружини в Україні.

Видатний український кінорежисер і сценарист, основоположник українського кінематографа, письменник і публіцист Довженко народився в 1894 році, помер в 1956 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!