Пинзеник: Урядова "диференціація цін на газ" – це їх підвищення

Четвер, 30 листопада 2006, 15:24

"Заявлене вчора встановлення цін на газ у залежності від обсягів споживання означає чергове підвищення цін нинішнім урядом для значної частини населення України", - зауважив 30 листопада екс-міністр фінансів, голова партії "Реформи і Порядок" Віктор Пинзеник.

Так, жовтневою постановою нинішнього уряду ціна на газ для населення встановлювалась на рівні 339 грн. за тис. куб. м. на рік, повідомляється в прес-релізі екс-міністра. 

"При нових цінах у 480 і 1170 грн. за тис. кубометрів, про що було заявлено вчора, оплата за газ зросте майже у півтора та у 3,5 рази відповідно", - підкреслив Віктор Пинзеник.

Він піддав критиці такий підхід до формування цін на газ для населення, наголосивши, що "спроби уряду підняти ціни в залежності від обсягів споживання не враховують реального матеріального стану платників".

Реклама:

Так, зауважив Віктор Пинзеник, за умови, якщо дві сім’ї живуть окремо у двокімнатних квартирах, то вони сплачуватимуть по 339 грн. за тис. куб. м. Проте, якщо ті ж сім’ї живуть разом у чотирикімнатній квартирі чи будинку, то їм доведеться платити вдвічі більше.

Віктор Пинзеник висловив занепокоєння з приводу виникнення серйозних проблем у селах, де залишились самотні старі люди.

Окрім того, відзначив лідер ПРП, не зрозуміло, яким чином здійснюватиметься облік обсягів спожитого газу, що дає підстави говорити про можливі зловживання у цій частині.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!