Україна та Молдова повністю відновлять залізничне сполучення

Вівторок, 28 листопада 2006, 20:15

Президент Віктор Ющенко в Мінську в ході двосторонніх консультацій із президентом Республіки Молдова Володимиром Вороніним обговорили питання придністровського врегулювання й домовилися про поновлення в повному обсязі залізничного сполучення між Україною та Молдовою, повідомили в прес-службі президента.

Як повідомлялося, відповідно до домовленостей, визначеним у загальній заяві прем'єр-міністрів України й Республіки Молдова від 30 грудня 2005 року, починаючи з 03.03.2006 року, Держмитслужба України здійснює митне оформлення товарів і транспортних засобів, які ввозяться в Україну з Республіки Молдова, тільки на підставі митних документів Республіки Молдова.

У відповідь на це придністровською стороною припинений прийом по станціях Кучурган і Слободка залізничних поїздів на порт Рені й транзитом на Румунію.

16 березня 2006 року придністровською стороною знято блокування пунктів пропуску для автомобільного з'єднання на придністровській ділянці українсько-молдовської границі "Платоново - Гоянул Ноу" й "Кучурган - Первомайськ", також відновлено рух вантажних транспортних засобів й у повному обсязі - автобусів і легкових автомобілів.

Реклама:

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!