Азаров "перевів" газові "стрілки" на Єханурова

Понеділок, 27 листопада 2006, 18:33

Уряд Юрія Єханурова винен в тому, що він не врахував зростання цін на енергоносії в Держбюджеті на 2006 рік.

Про цьому перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров заявив на зустрічі президента Віктора Ющенко з промисловцями та підприємцями, передає Ліга.

"Невже минулий уряд не знав, що у 2006 році ми будемо працювати з іншими цінами на газ? Однак у бюджеті цього не було закладено. У січні було підписано газову угоду (між "Газпромом", "Нафтогазом" та "РосУкрЕнерго"), однак чомусь тільки через три місяці після виборів, 30 березня, минулого підвищені тарифи.", - розмірковував Азаров.

"А за якими тарифами закуповували газ комунальні підприємства в цей період? Хто буде оплачувати цю різницю? Що, місцеві ради прийняли рішення про підвищення тарифів тільки у вересні-жовтні-листопаді? На кого ляже ця різниця, ця заборгованість?", - обурився Азаров.

Реклама:

За словами першого віце-прем'єра, уряд Віктора Януковича змушений був додатково закласти у видаткову частину бюджету більш ніж 5 млрд. грн. через зазначені прорахунки уряду Єханурова.

У той же час, відповідаючи на цю репліку Азарова, Ющенко у своєму заключному слові помітив, що уряд Єханурова розраховував на заяви команди Партії регіонів про можливе зниження цін на газ після їхнього приходу до влади.

"Ви ж заявляли, що прийдете - і ціна на газ відразу буде менше. Ну, не 60 дол., як було, але хоча б 75 дол. На це і розраховували. А тепер Микола Янович радий, що не по 200 дол., і то добре", - сказав глава держави.

Він також підкреслив, що уряду не варто займатися розслідуванням прорахунків своїх попередників, а потрібно вибудовувати стратегію співробітництва з бізнесом в існуючих економічних реаліях.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!