Азаров наобіцяв інвесторам низьку інфляцію і побільше брати у борг

Середа, 22 листопада 2006, 11:30

Уряд обіцяє інвесторам проводити прогнозовану монетарну і валютну політику, а також стримувати інфляцію.

"Разом з Нацбанком ми гарантуємо прогнозовану, зважену монетарну і валютну політику. Сьогоднішні інфляційні процеси - явище тимчасове, пов'язане з тим, що попередні уряди залишили нам рішення вкрай гострої проблеми підвищення тарифів на енергоносії", - цитується в прес-релізі Мінфіну заява першого віце-прем'єра Миколи Азарова на зустрічі у вівторок з керівниками департаменту операцій на ринках капіталу в СНД Deutsche Bank та офісу в Україні банку "Ренесанс Капітал".

Як зазначив Азаров, український уряд націлений на впровадження дерегулятивних процесів, зменшення фіскального тиску на економіку і системне стримування інфляції.

"У жовтні-листопаді переважна більшість місцевих органів влади визначилася з рівнем тарифів. Отже, пік інфляції пройдено. Коливання до кінця року можливі, напевно, у межах до 2%. А з наступного року ситуація принципово зміниться", - сказав він.

Реклама:

За словами Азарова, у 2007 році країні не загрожує політична нестабільність, а автоматичне виконання бюджету знизить інфляційні очікування на тлі стабільної монетарної політики.

"Ми вправі розраховувати на розвиток інфляційних процесів у межах, визначених проектом закону про держбюджет (утримання інфляції в 2007 році на рівні 7,5%)", - сказав Азаров.

У прес-релізі Мінфіну також зазначається, що сторони обговорили пропозиції банків про участь у розміщенні українських державних облігацій і в інвестиційних проектах в Україні.

"Банкіри повідомили Миколі Азарову, що здійснений Україною в листопаду випуск евробондів (обсяг 1 млрд. дол. на термін 10 років по ставці 6,58%) світове фінансове співтовариство одностайно оцінило як найбільш успішне державне запозичення 2006 року", - зазначається у прес-релізі.

Ліга

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!