"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Сертифікація – впевненість і успіх ®

Понеділок, 9 жовтня 2006, 07:42 -

Від кваліфікації і рівня персоналу залежить ефективність роботи будь-якого підприємства. Що ж говорити про фінансовий персонал, про бухгалтерів, фінансових менеджерів, аудиторів? На будь-якому підприємстві гарний професіонал завжди на вагу золота. Але як визначити рівень фінансового працівника? За якими показниками та критеріям? В Україні ці критерії раніше були досить розмиті.

У той же час, в усьому світі склалася практика незалежної сертифікації (відповідності знань та вмінь певним стандартам) бухгалтерів і аудиторів. Слово «сертифікація» походить від латинського “certus” – “упевнений”. Сертифікація дає можливість фахівцям підтвердити свою компетентність, а керівникові підприємства – дає підставу довіряти його кваліфікації. Належний рівень персоналу, в результаті, призводить до зниження витрат, зростання прибутків та інвестицій, оптимізації податків.

Програма міжнародної сертифікації бухгалтерів СІРА (Certified International Professional Accountant) здобуває усе більше поширення в Україні. Так, десятки відомих бізнес-шкіл і організаторів навчання вже розпочали тренінги з підготовки до листопадових іспитів (17-20 листопада 2006).

Зміст програми ґрунтується на МСФЗ (Міжнародні стандарти фінансової звітності), а також на національному законодавстві. Що важливо, CIPA не обмежується суто бухгалтерським обліком: сертифікований фахівець знає управлінський облік, фінансовий менеджмент, аудит, податки і право, здатний ефективно керувати фінансовими потоками підприємства. Сертифікати CAP (Certified Accounting Practitioner: Сертифікований бухгалтер-практик, вимовляється "кеп") і CIPA (Certified International Professional Accountant: Сертифікований міжнародний професійний бухгалтер, вимовляється "сіпа") видає українська професійна асоціація на підставі результатів незалежних іспитів.

Реклама:

Реєстрація для участі в листопадовій екзаменаційній сесії за програмою CIPA відкрита з 05.09.2006 р. до 20.10.2006 року. Іспити відбудуться у таких містах: Дніпропетровськ, Донецьк, Львів, Київ, Одеса, Харків. Вартість одного іспита: 220 грн.

Про переваги програми CIPA сказано багато, але все-таки, цілком оцінити всі вигоди сертифікації можуть лише фахівці, що пройшли навчання; фахівці, що стали просуватися службовими сходами; фахівці, що після навчання отримали збільшення заробітної плати; фахівці, що після одержання сертифіката стали потрібнішими на ринку праці. Незважаючи на те, що програма CIPA в Україні з'явилася відносно недавно, вона уже встигла одержати визнання роботодавців, а в деяких випадках наявність сертифіката є обов'язковим.

Дізнатися про можливості навчання, підготовки до іспитів, можна за безкоштовним телефоном 8 800 502 47 20, а також на сайті www.cipa.org.ua. Там же, на сайті можна й зареєструватися он-лайн, й оплатити вартість іспитів електронною карткою.

Публікується на правах реклами

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: