ЄБРР збільшить фінансування проектів в Україні на 50%

П'ятниця, 6 жовтня 2006, 11:01 -

Відбулася зустріч президента України Віктора Ющенка з президентом Європейського банку реконструкції і розвитку Жаном Лем’єром, на якій останній проінформував главу держави, що цього і наступного року банк планує на 50% збільшити фінансування своїх проектів в Україні.

Зокрема, йдеться про впровадження енергозберігаючих технологій, реабілітацію старих потужностей (ТЕЦ, ГРЕС, дрібних електростанцій), муніципальні проекти, а також проекти розбудови транспортної мережі України, передає прес-служба президента.

Лем’єр зазначив, що "з’являються нові перспективи співпраці з приватним сектором України, що, у свою чергу, дозволить збільшити кількість робочих місць в Україні".

ЄБРР також розглядає можливості спільної роботи над українськими проектами разом з Європейським інвестиційним банком.

Реклама:

Віктор Ющенко, зі свого боку, висловив задоволення рівнем співпраці з ЄБРР на даному етапі. Глава держави запевнив, що він як гарант прав і свобод громадян стане на заваді популізму, особливо в економічній та фінансовій політиці держави, якщо такий з’явиться.

Він також засвідчив незмінність зовнішньополітичного курсу України в напрямку євроінтеграції та висловив своє бачення спільної енергетичної безпеки Європи та України.

Крім того, Ющенко запропонував Лем’єру провести у 2009 р. у Києві щорічні збори ЄБРР.

На п’ятницю, 6 жовтня, заплановано другий раунд переговорів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: