Азарову на зарплату бюджетникам не вистачає 1,5 млрд. грн.

Середа, 4 жовтня 2006, 14:58

Близько півтора мільярди гривень на заробітну плату держслужбовцям і працівникам органів місцевого самоврядування потрібно віднайти Міністерству фінансів, щоб виконати Бюджет-2006.

У міністерстві поки не готові сказати, де збираються знайти цю суму. Зате можуть пояснити, звідки взялася цифра 1,5 мільярди, повідомляє Finance.ua.

"У бюджеті на цей рік не було враховано 700 мільйонів гривень витрат на пенсії військовослужбовцям, близько 620 мільйонів гривень на підвищені соціальні виплати. Крім того, немає коштів на виплату близько 210 мільйонів гривень як заробітну плату працівникам органів місцевого самоврядування", - розповів Віталій Лук'яненко, радник міністра фінансів Миколи Азарова.

За його інформацією, про точні терміни подачі законопроекту про зміни у Держбюджеті-2006 мова ще не йде.

Реклама:

Мінфін також поки не готовий озвучити, за рахунок яких статей бюджету планується забезпечити необхідні витрати.

"Міністерство фінансів обіцяло нам направити свої пропозиції за результатами дев'яти місяців. Ми чули дуже багато заяв про те, що Мінфіну не вистачає то двох з половиною, то шести мільярдів, однак ніяких розрахунків ще не бачили. Ми готові до предметної розмови після того, як одержимо пропозиції", - повідомляє перший заступник голови Бюджетного комітету Верховної Ради Павло Жебрівський.

Раніше Микола Азаров заявляв, що законопроект про зміни у Держбюджеті-2006 буде представлений у парламенті на початку жовтня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!