Тимошенко не залишила на бюджеті Азарова живого місця

Вівторок, 31 жовтня 2006, 14:38

На наявні у проекті Державного бюджету на 2007 рік тіньові схеми та руйнування соціальної сфери звернула увагу у своєму виступі з парламентської трибуни лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

Тимошенко підкреслила, що ніякого інвестиційного бюджету немає, оскільки проектом пропонується виділити від загальної видаткової частини на інвестиційні програми ті ж 22,3%, як і поточного року, передає Ліга.

Також лідер БЮТ звернула увагу на те, що дефіцит бюджету на рівні 2,6% призведе до збільшення державного боргу на 8 млрд. 600 млн. грн.

За словами Тимошенко, це означає, "що по цих боргах, які потім на тіньові схеми буде розписано Партією регіонів", доведеться розраховуватися всій країні.

Реклама:

Тимошенко зазначила, що у проекті зберігається норма, яка дозволяє уряду надавати державні гарантії по кредитах господарюючих суб'єктів.

"Це означає, що за хабарі, як завжди, будуть визначатися підприємства", яким по кредитам буде надано державні гарантії і "ніхто не буде контролювати, як ці кошти повертаються і як ці кошти витрачаються".

Юлія Тимошенко зазначила, що у 2003-2004 роках борги за такими кредитами накопичилися до 10 млрд. грн. у даний час виплачуються державою.

"Це значить, що може бути видано десятки, двадцятки, тридцятки мільярдів гривень таких гарантій, по яких ми потім позичальників не знайдемо", - підкреслила вона.

Також Тимошенко зазначила, що відновлення вільних економічних зон і територій пріоритетного розвитку означає, "що для деяких підприємств, котрі входять до складу Партії регіонів, буде створено безподаткові зони".

За її словами, інші українські підприємства, які роблять аналогічну продукцію, у таких умовах будуть неконкурентоспроможними.

Крім цього, лідер БЮТ звернула увагу на те, що на 5 млрд. грн. порівняно з 2006 роком скорочено витрати бюджету на Пенсійний фонд. Збільшення заробітної плати заплановано усього на 7,9%, при цьому з 1 січня 2007 року прибутковий податок збільшується на 2%. За істотного підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги дотації в бюджеті практично не передбачено.

За словами Тимошенко, цілком розбалансовано місцеві бюджети, доходи яких штучно завищено. Коштів, які вони реально отримають, як стверджує Юлія Тимошенко, вистачить тільки на виплати зарплат бюджетникам. Не вирішено проблеми виплати пенсій військовим пенсіонерам, реалізація Закону "Про дітей війни" у повному обсязі.

Тимошенко підкреслила, що якщо соціалісти і комуністи "проголосують за цей антисоціальний бюджет", можна вважати, що їхньої ідеології вже не існує.

Вона висловила впевненість у тому, що президент накладе вето на закон, якщо його буде прийнято, і запропонувала "за цю національну ганьбу просто не голосувати".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!