Ющенко вкотре піарив Україну перед іноземними інвесторами

Вівторок, 31 жовтня 2006, 17:29

Президент Віктор Ющенко виступив перед делегатами Асоціації "Рассел 20-20" – неприбуткової організації, яка об’єднує найбільших світових інституційних інвесторів.

Глава держави закликав членів Асоціації брати активну участь в інвестиційних та приватизаційних проектах в Україні, передає прес-служба президента.

"Я належу до тих політиків, громадян України, які вважають, що Україна стає одним з наймодерніших ринків Східної Європи", – сказав президент.

За його словами, серед пріоритетів України – розвиток енергетичних та енергозберігаючих технологій. Зі своїми транзитними можливостями наша держава прагне стати невід’ємною частиною європейського енергетичного ринку.

Реклама:

Також Україна має значний потенціал в освітній сфері та розвитку науки і технологій, наголосив президент. Йдеться, зокрема, про ринок зв’язку і розробки в авіакосмічній сфері.

Глава держави запевнив учасників зустрічі, що Україна докладає всіх зусиль для ретельного захисту права власності.

"На офіційному, державному рівні ніхто не буде обговорювати політику, так званої, реприватизації. Прошу це прийняти за основу нашого курсу", – наголосив президент.

"Ми виходимо з того, що ринок має розвиватися на базі приватної і корпоративної власності. Ми будемо продовжувати відкриту й прозору політику національної приватизації", – сказав В. Ющенко.

Аналізуючи економічні процеси в державі, президент зазначив, що цього року приріст ВВП очікується на рівні 7%. Фіскальні процеси свідчать про порозуміння влади з бізнесом.

Порівняно з попереднім роком на 18% збільшилися надходження до бюджету. Реальні доходи громадян зросли на 19%. За минулий рік створено 1 млн. 140 тис. робочих місць. У країні формується конкурентне середовище, сприятливе для залучення інвестицій. Скасовано необґрунтовані пільги, дискримінаційні норми законодавства, переглянуто регуляторні акти, видані на всіх рівнях влади.

Ющенко також відзначив фінансову стабільність в Україні та стрімкий розвиток банківського ринку, про що свідчать недавні зміни власників кількох великих українських банків.

На переконання Віктора Ющенка, Україна має всі шанси до середини листопада прийняти пакет необхідних для вступу до СОТ законів і вже в грудні стати повноцінним членом цієї організації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!