Американські капіталісти попросили пустити Росію до СОТ

Понеділок, 30 жовтня 2006, 12:31 -

Керівники 13 найбільших американських компаній попросили президентів США та Росії прискорити вступ Росії до СОТ.

Лист, підготовлений Американською торговельною палатою в Росії (AmCham Russia), було підписано топ-менеджерами таких компаній, як Shell, Ford та Boeing, і відправлено Джорджу Бушу й Володимиру Путіну минулого тижня, передає Лєнта.ру.

За словами глави Департаменту торговельних переговорів Максіма Мєдвєдкова, серед тих, хто підписав лист є також банкіри та постачальники фінансових послуг.

Текст листа закритий, однак стало відомо, що документ не містить конкретних економічних обґрунтувань, а стосується ділового клімату в цілому.

Реклама:

На думку Мєдвєдкова, автори послання насамперед хочуть підкреслити, що американські партнери підтримують зусилля МЕРТу й зацікавлені у якнайшвидшому завершенні переговорів, а також що прихильників вступу Росії до СОТ більше, ніж супротивників.

Як передбачається, лист Американської торговельної палати приурочено з нагоди зустрічі двох президентів на саміті організації АТЕС у Ханої 18-19 листопада.

У неділю у Вашингтоні завершився черговий раунд російсько-американських двосторонніх переговорів стосовно СОТ, а 30 жовтня пройде телеконференція сторін, однак на її підсумки послання вже не зможе вплинути.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: