Ющенко взявся за худобу та шкіру

П'ятниця, 27 жовтня 2006, 17:12

Президент Віктор Ющенко пропонує Верховній Раді встановити єдині експортні мита на живу худобу в обсязі 50% від митної вартості, на шкірсировину – в обсязі 30% від митної вартості.

Відповідний проект закону, зареєстрований 20 жовтня, розміщений на офіційному сайті Верховної Ради, передає Finance.ua.

Законопроектом передбачається внести зміни до закону "Про вивізне (експортне) мито на живу худобу та шкіряну сировину".

Проектом закону передбачається також, що, починаючи з 1 січня року, що йде за роком набуття Україною членства у СОТ, експортне мито на живу худобу повинно щорічно протягом 10 років зменшуватися на 5 процентних пунктів до позначки 10%, а на шкірсировину - щорічно на 1 процентний пункт до позначки 20%.

Реклама:

Відповідно до пояснювальної записки до законопроекту, він розроблений з виконанням домовленостей, досягнутих під час проведення Ялтинського саміту Україна-ЄС (жовтень 2003 року).

Розроблювач законопроекту вважає, що зниження ставки вивізного мита на шкірсировину та живу худобу не матиме істотного впливу на обсяги її експорту, а також не зменшить надходження до державного бюджету.

У той же час, на переконання президента, прийняття цього законопроекту дасть можливість прискорити переговірний процес щодо вступу України до СОТ.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!