Бойко продасть Чубайсу електроенергію

Четвер, 26 жовтня 2006, 11:42

25 жовтня 2006 російське ЗАТ "Інтер РАО ЄЕС" та українське "Укрінтеренерго" підписали контракт на поставки електроенергії з Об’єднаної Енергетичної Системи України.

Згідно з умовами контракту, українська сторона забезпечує поставки від 200 до 800 Мвт електроенергії щомісячно. Новий контракт підготовано в рамках домовленостей між керівниками урядів двох країн, повідомляє прес-служба Мінпаливенерго.

Згідно з повідомленням, крім цього контракту в числі важливих напрямків російсько-української співпраці у сфері електроенергетики також є здійснення сумісних поставок української та російської електроенергії в енергосистему Молдавії, організація транзиту електроенергії, виробленої на Молдавській ГРЕС (входить до групи "Інтер РАО"), через Україну до Росії, реалізація спільних інвестиційних проектів, продовження роботи над проектом синхронного об'єднання енергосистем СНД і Балтії з UCTE (об’єднана енергосистема Європи).

ЗАТ "ІНТЕР РАО ЄЕС" - дочірня компанія РАО "ЄЕС Россіі" (60%) та концерну "Росенергоатом" (40%). Компанія є найбільшим оператором експорту-імпорту електроенергії, що діє на території Росії, а також керує численними енергетичними активами в РФ і за кордоном.

Реклама:

"Укрінтеренерго" - державне підприємство зовнішньоекономічної діяльності, основним напрямком діяльності якого є експорт та імпорт товарів та послуг в енергетиці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!