Всеукраїнські "пірамідчики" обдурили людей у Харкові і Донецьку

Вівторок, 24 жовтня 2006, 10:56

У Харкові 2 тис. 500 чоловік віддали шахраям 5 млн. грн., така ж афера витрусила гроші з гаманців донетчан.

Донецьке обласне управління МВС одержало перші заяви від обурених вкладників підприємства "Капітал-Донецьк", передає ICTV.

Люди просять правоохоронців відшукати фірму, яка уклала з ними договори і безвісти зникла. Кредитні махінатори "надули" мешканців Донецької області. Підприємство "Капітал-Донецьк" зібрало в городян чималу суму, надаючи дешеві позики, а потім раптово зникло.

Правоохоронці запевняють: потерпілі – жертви однієї великої фінансової піраміди "Єврокапітал". Центральний офіс псевдо-фірми був у Вінниці, а дочірні підприємства працювали в 39 містах України. Першої кредитних аферистів викрила міліція Харкова.

Реклама:

Тут фірма "надула" 2 тис. 500 чоловік на 5 млн. грн. Тепер кредитних махінаторів шукають і в Донецьку.

Донецька філія "Єврокапіталу" пропонувала швидкі кредити на будь-яку суму під 1,7% річних.

Великі внески нібито гарантували швидке одержання повного кредиту на покупку нерухомості і товарів. Загальна сума, на яку обдурили донетчан, поки що невідома. Аферисти нашкодили і донецькому банкові "Капітал". Його працівникам щодня доводиться пояснювати клієнтам, що вони ніяк не пов'язані з несумлінною компанією.

Ірина Шугалеєва, начальник юридичного відділу банку "Капітал": "Сказати, що наша репутація постраждала, - немає. Єдине, що б хотілося зазначити, що недосконалість законодавства країни, котра дозволяє фірмам-одноденкам реєструватися за назвою стійких банків, призвело до того, що обікрали людей".

Кримінальну справу розслідують вінницькі правоохоронці. Головних організаторів піраміди поки не знайшли. Припускають, що ті, ймовірно, виїхали в Польщу, де і знаходяться гроші вкладників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!