Президент квапить депутатів прийняти закони щодо СОТ

Понеділок, 23 жовтня 2006, 17:32

Президент Віктор Ющенко закликає політичні сили парламенту не затягувати з розглядом і прийняттям пакету законопроектів, необхідних для вступу України до СОТ.

Про це він заявив 23 жовтня в інтерв'ю журналістам у Будапешті, коментуючи позицію Верховної Ради, яка затягує розгляд цього питання, передає Ліга.

"Якщо українська сторона - уряд, парламентські політичні сили зроблять синхронні, взаємно зважені кроки, ці закони дають можливість сподіватися, що 21 грудня на засіданні СОТ питання вступу України в цю організацію буде поставлено на порядок денний і зустріне позитивне рішення", - заявив президент.

Віктор Ющенко підкреслив, що бачить своїм завданням мобілізувати всі політичні сили парламенту для прийняття "солідарної позиції" з розгляду пакету законопроектів стосовно СОТ до середини листопада.

Реклама:

Він нагадав, що минулого тижня направив зазначені проекти законів у ВР із проханням розглянути їх як невідкладні.

Процес приєднання України до СОТ триває більше 12 років (з 1993 року). Уже проведено 16 офіційних засідань робочої групи з розгляду заявки України про вступ до СОТ. Останнє відбулося 15 червня 2006 року. У частині законодавчого забезпечення вступу Верховна Рада прийняла в цілому 18 законів. Ще 20 мають бути прийняті до моменту вступу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!