Тулуб розповів про збитки та нововведення Вуглепрому

П'ятниця, 20 жовтня 2006, 14:52

Збитки підприємств вугільної галузі України за підсумками роботи у 2006 році можуть скласти 2 млрд. 400 млн. грн.

Про це журналістам повідомив міністр вугільної промисловості Сергій Тулуб у Києві в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, збитки підприємств вугільної галузі за січень-вересень зросли в три рази порівняно з аналогічним періодом 2005 року - до 1 млрд. 800 млн. грн.

Тулуб також повідомив, що Мінвуглепром планує створити Вугільну лізингову компанію. При цьому він уточнив, що компанію буде створено на базі міністерства. У той же час, міністр не виключив, що до роботи компанії можуть залучатися вітчизняні виробники гірничошахтного обладнання на комерційних умовах.

Реклама:

Як зазначив міністр, створення Вугільної лізингової компанії дасть можливість шахтам, які не мають достатніх фінансових ресурсів, отримувати нове обладнання за лізинговою схемою.

Також Сергій Тулуб проінформував щодо планів міністерства з 1 січня 2007 року ввести нову методологію розрахунку ціни вугілля виходячи з його теплоутворюючих властивостей. За його словами, Мінвуглепром передав проект методології на узгодження в Міністерство палива та енергетики.

"Створена робоча група і кожні три дні проводимо її засідання. Визначаємося, йдемо поетапно по кожному моменту", - зазначив Тулуб. Міністр не виключив, що група може закінчити розгляд проекту методології вже в середині листопаду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!