"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" встановив 6 млн. лічильників газу

П'ятниця, 20 жовтня 2006, 18:15

НАК "Нафтогаз" встановила 6 млн. лічильників природного газу в рамках програми по забезпеченню ними житлового фонду, яка реалізується з 2001 року.

З початку 2006 року компанія встановила 545 тис. лічильників газу. Обсяг фінансування програми склав 115 млн. грн., передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу компанії.

Відповідно до повідомлення, високі темпи встановлення газових лічильників (500-600 тис. на рік), політика уряду та "Нафтогазу" зі встановлення лічильників населенню в кредит, а малозабезпеченим прошаркам населення - за гроші нафтогазової галузі спрямовані на сприяння економії природного газу.

Зокрема, глава правління ВАТ "Луганськгаз" Володимир Овчаренко повідомив, що в Луганській області встановлено 155 тис. лічильників, що сприяло скороченню споживання природного газу населенням у 2005 році на 13 млн. 700 тис. куб. м і зменшенню втрат палива в газових мережах у 5 раз у порівнянні з 2003 роком.

Реклама:

Начальник Департаменту обліку газу та нафти НАК "Нафтогаз" Валентин Бондаренко, у свою чергу, зазначив, що встановлення лічильників природного газу щорічно заощаджує близько 9-10 млрд. куб. м палива.

"Уже 91% будинків з високими обсягами споживання газу, де він використовується як опалення, забезпечено лічильниками газу", - повідомив він.

Прес-служба зазначила, що "Нафтогаз" у 2006 році планує завершити встановлення лічильників газу в будинках, опалювальних газовими котлами, у Закарпатській, Івано-Франківській і Тернопільській областях.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!