"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович хоче, щоб Семенюк ефективніше управляла держмайном

П'ятниця, 20 жовтня 2006, 18:42

Прем'єр-міністр Віктор Янукович вважає за необхідне підсилити застосування економічних стимулів при управлінні державним майном.

Про це глава уряду заявив у п'ятницю в ході зустрічі з главою Фонду держмайна Валентиною Семенюк, передає "Інтерфакс-Україна".

"Держава повинна бути ефективним власником. Для цього потрібно управляти майном на принципах ринкової економіки", - відзначив Янукович.

Це, на думку прем'єр-міністра, дозволить знизити бюджетні витрати на утримання держмайна та збільшити надходження в бюджет у вигляді податків та дивідендів.

Янукович та Семенюк також обговорили законопроект "Про внесення змін у Господарський кодекс України (щодо порядку відчуження державного майна)".

Реклама:

Він покликаний зменшити економічні та фінансові збитки держави при відчуженні держмайна завдяки створенню єдиних (уніфікованих) підходів.

Крім того, під час зустрічі було обговорено можливість створення спеціального фонду, котрий акумулював би кошти для викупу державою акцій додаткових емісій, прийнятих загальними зборами акціонерів товариств, де є частка держмайна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!