"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Податківці знайшли фіктивний мільярд у заявах по відшкодуванню ПДВ

Понеділок, 2 жовтня 2006, 14:21

Серед заявок на відшкодування ПДВ, які Державна податкова адміністрація розглядала у вересні, приблизно 1 млрд. грн. був заявлений на фіктивні суми.

Про це заявив глава ДПАУ Анатолій Брезвін, передає Finance.ua.

У той же час, загальну суму повернутого у вересні ПДВ Брезвін назвати відмовився. За наявною інформацією, ця цифра коливається в межах 100 млн. грн.

Назвати суму повернутого ПДВ не зміг і директор департаменту ПДВ Анатолій Богдан. За його словами, після зміни керівництва ДПАУ система відшкодування зазнала змін.

Реклама:

Полегшити життя платникам Богдан обіцяє з наступного року.

Відповідно до проекту Держбюджету-2007, ДПАУ повинна запустити систему електронного обміну податковими накладними. Як пояснив Богдан, така система максимально автоматизує процес відшкодування ПДВ і дозволить уникнути звинувачень на адресу податківців.

"На наш погляд, електронні накладні — це оптимальна норма. При цьому компанії, обіг яких не перевищує 900 тис. грн., зможуть електронних копій не подавати", — розповів Богдан.

В Асоціації міст України вважають, що електронні накладні можуть ускладнити роботу.

Тим часом загальна заборгованість по ПДВ складає 13 млрд. 700 млн. грн., а в квітні цього року, за словами керівництва ДПАУ, вона складала близько 3 млрд. 500 млн. грн.

Повернути борги всім експортерам Брезвін обіцяє до кінця листопаду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!