Україна та Росія створять єврорегіон на Донбасі

Четвер, 19 жовтня 2006, 17:47

Єврорегіон "Донбас" на прикордонних територіях Ростовської та Луганської областей планується створити в першому півріччі 2007 року, заявив у четвер міністр економіки Ростовської області Віктор Дєрябкін.

"До кінця року необхідно підготувати всю технічну документацію і вже в першому півріччі 2007 року планується створити єврорегіон", - сказав Дєрябкін на засіданні робочої групи обласної влади по двосторонньому співробітництву, передає Finance.ua.

Метою створення подібного транскордонного економічного утворення є розвиток і зміцнення зв'язків між російським і українським регіонами, залучення їхнього потенціалу в активний економічний обіг.

Як відзначив один із виступаючих, "єдиної моделі єврорегіону не існує й не може існувати, тому необхідна серйозна підготовча робота, щоб створити серйозну систему, у рамках якої можна буде успішно співпрацювати".

Реклама:

На нараді було вирішено створити єдину робочу групу, яка займеться координацією роботи з розробки технічної документації й бізнес-плану проекту.

Єврорегіон - юридично оформлена за нормами Ради Європи територія співробітництва між органами влади прикордонних регіонів держав, що мають спільні кордони. На територіях уже створених в Україні єврорегіонів проживає майже 20% населення країни.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!