Уряд направить 650 млн. грн. для компенсації заощаджень часів СРСР

Вівторок, 17 жовтня 2006, 15:45

Уряд пропонує в 2007 році направити на компенсацію втрат населення від знецінювання грошових заощаджень 650 млн. грн.

"У проекті Держбюджету України на 2007 рік передбачено 650 млн. грн. на компенсацію громадянам втрат від знецінення грошових заощаджень, вкладених в установи Ощадбанку СРСР і державного страхування СРСР до 2 січня 1992 року", - повідомила прес-служба Міністерства фінансів у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

Як відзначається у прес-релізі, зазначена сума на 50 млн. грн. перевищує витрати, передбачені на ці цілі в бюджеті на поточний рік.

"Кошти планується направити на зменшення зобов'язань держави перед громадянами з повернення їхніх знецінених грошових заощаджень, договорів довгострокового страхування і на погашення цінних паперів", - повідомляє прес-служба.

Реклама:

Як повідомлялося, розмір індексованих внесків, які знецінилися, в Ощадбанку СРСР і Укрдержстраху складав 132 млрд. грн.

Уряд України з 2002 року щорічно виділяв по 500 млн. грн. на компенсацію внесків, що дозволило виплатити до 50 грн. на одну ощадкнижку, а також здійснити виплати спадкоємцям: спочатку - до 150 грн., потім - до 500 грн.

Крім того, ще до 6 млрд. грн. внесків громадяни могли направити на списання їхньої заборгованості за електро- і теплову енергію, газ, тверде паливо, послуги водопостачання і водовідводу, квартирну плату, яка накопичилася на 1 вересня 2004 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!