Людство може "влетіти" на $11 трлн., якщо не одумається

Понеділок, 16 жовтня 2006, 15:46

Якщо не почати боротися з глобальним потеплінням уже сьогодні та не витратити на це відносно невеликі кошти, то через кілька десятиліть людству доведеться витратити на цю мету 11 трлн. дол.

Це складе 6-8% від світового валового продукту. Якщо зараз людство погодиться витратити приблизно 2 трлн. 500 млрд. дол. на те, щоб не дозволити температурі зрости на 2 градуси за Цельсієм, це дозволить заощадити близько 10 трлн. дол., передає Ліга.

До такого висновку дійшли дослідники Global Development and Environment Institute of Tufts University.

За інформацією The Washington Profile, прихильники теорії глобального потепління стверджують, що ріст температур пов'язаний насамперед з діяльністю людини, яка спирається на вуглеводневе паливо.

Реклама:

Якщо прогнози справдяться, то до кінця сторіччя середньосвітова температура може зрости на 2-6 градуси за Цельсієм, а це призведе до зміни клімату, до частішання та посилення буревіїв та ураганів, посух, повенів та ін.

У свою чергу розтануть полярні льодові шапки, через що рівень Світового океану підвищиться на кілька метрів. Можуть змінитися й океанські течії, наприклад, Куро-Сіво або Гольфстрім, які серйозно впливають на клімат Азії та Європи.

У результаті, людство зіштовхнеться з дефіцитом питної води, виснаженням ґрунтів, епідеміями та іншими малоприємними наслідками. Загальний збиток від цього може скласти від 75 трлн. дол. до 150 трлн. дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!