Екс-зять Кучми звинуватив Бойка в нафтогазових гріхах

Четвер, 12 жовтня 2006, 15:42

Відсторонений від посади голови правління Державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогаз" Ігор Франчук звинуватив міністра палива та енергетики Юрія Бойка в тому, що він "здав" позиції України у сфері енергетики.

Франчук вважає, що в даний час Бойко здійснює діяльність, яка може призвести до банкрутства державних підприємств нафтогазової та енергетичної сфери, передає Ліга.

Крім того, Ігор Франчук підозрює міністра в причетності до того, що Україна в особі НАК "Нафтогаз" у свій час відійшла від прямих постачань середньоазіатського газу, передавши ці функції у відання спільного підприємства "РосУкрЕнерго".

"Новий уряд України повинен розібратися в тому, чому сьогодні НАК "Нафтогаз", по суті справи, відсторонена від роботи з питань поставок середньоазіатського газу, диверсифікованості поставок енергоносіїв в Україну", - підкреслив Франчук.

Реклама:

За його словами, діяльність глави Мінпаливенерго може призвести до приватизації української газотранспортної системи (ГТС).

"Я думаю, що наступного року... ми будемо бачити перехід структури в приватні руки", - сказав він.

Франчук також заявив, що на сьогодні переговори щодо поставок в Україну недорогого російського газу практично зірвано.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Віктор Янукович заявляв, що ГТС залишиться у власності держави: "Скільки я буду працювати,.. ця система буде у власності України і ми ніколи не будемо цього (віддавати ГТС кому-небудь - ред.) робити, оскільки це не входить у національні інтереси України. Я завжди буду виконувати усе, що є національними інтересами України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!