Янукович попросив Азарова позичити грошей

П'ятниця, 8 вересня 2006, 14:50

Уряд доручив першому віце-прем'єру, міністру фінансів Миколі Азарову, у відповідності зі статтею 16 Бюджетного кодексу, здійснювати державні зовнішні запозичення в межах і на умовах, передбачених державним бюджетом на 2006 рік.

Відповідно до розпорядження Кабінету міністрів від 7 вересня, Азаров також одержав право укладати відповідні угоди для виконання цього доручення, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, уряд раніше розглядав можливість у рамках фінансування бюджету в 2006 році здійснити випуск єврооблігацій на суму, як мінімум, 500 млн. дол.

Крім того, планувалося залучення 500 млн. дол. від Світового банку. У квітні заступник міністра фінансів Віталій Лісовенко повідомив, що загальна сума фінансування бюджету в 2006 році складає 2-2,5 млрд. дол. і його джерелами є зовнішні і внутрішні запозичення, а також приватизація.

Реклама:

Останній раз Україна виходила на ринок зовнішніх запозичень у жовтні 2005 року, коли вона випустила десятилітні єврооблігації, деноміновані в євро, на загальну номінальну суму 600 млн. із прибутковістю 4,95% річних.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!