Ахметовська домна обійшлась страховикам у $56 млн.

Понеділок, 4 вересня 2006, 19:27

Загальна сума страхових виплат на відшкодування збитку, нанесеного майну меткомбінату "Азовсталь" у результаті самозаймання газу в доменній печі, а також збитків, пов'язаних з перервою в експлуатації третьої доменної печі комбінату, за попередньою оцінкою, може скласти 56 млн. дол., перші 2 млн. дол. з яких будуть перераховані підприємству протягом двох тижнів.

У страховій компанії "УАСК АСКА" повідомили, що для врегулювання збитків було притягнуто аварійного міжнародного комісара Cunningham Lindsey, що дозволило використати світовий досвід у розслідуванні даної страхової події, передає Ліга.

Наприкінці березня поточного року на металургійному комбінаті "Азовсталь" відбувся вибух з послідуючим загорянням у доменній печі. Вибухом пошкоджено внутрішню кам'яну кладку печі і водопровід, що призвело до підтоплення й аварійного відключення електропідстанції.

ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" входить у трійку лідерів галузевого рейтингу металургійних підприємств України по виробництву чавуна, сталі, прокату. Входить у холдинг "Метінвест", що здійснює управління гірничо-металургійним бізнесом групи "Сістем Кепітал Менеджмент" Рината Ахметова.

Реклама:

ЗАТ "УАСК АСКА" - одна з найбільших страхових компаній України, працює на ринку більше 16 років. Регіональна мережа компанії нараховує 37 філій і 66 представництв у всіх регіонах України і представництво в Москві. За 6 місяців 2006 року "УАСК АСКА" зібрала страхових премій на суму 100 млн. 719 тис. 800 грн., виплати за цей же період склали 29 млн. 960 тис. 800 грн. Станом на 1 вересня 2006 р. статутний фонд компанії складає 64 млн. 584 тис. 880 грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!