"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ющенко хоче, щоб Фрідман теж проспонсорував "Мистецький арсенал"

Четвер, 28 вересня 2006, 18:41

Відбулася зустріч Віктора Ющенка з головою ради директорів російського консорціуму "Альфа-Груп" Міхаілом Фрідманом, на якій обговорювалися питання сприяння розвитку українського представництва консорціуму.

Сторони обговорили співробітництво компанії з Національним банком. Під час розмови також було порушено тему розвитку гуманітарних проектів, зокрема, проекту "Мистецький арсенал", реалізація якого знаходиться на особистому контролі президента України, передає Ліга.

"Альфа-Груп" - один з найбільших у Росії фінансово-промислових консорціумів, інтереси якого поширюються на такі сфери бізнесу як: видобуток нафти та газу, комерційна та інвестиційна банківська діяльність, упраління активами, страхування, роздрібна торгівля, телекомунікації, нові технології, а також інвестиції у промислово-торговельні підприємства на вибірковій основі.

В Україні інтереси консорціуму представляють "Альфа-Банк" та інвестиційна компанія "Альфа Капітал". Крім того, за допомогою дочірньої компанії Altimo "Альфа-Груп" належать 43,5% українського мобільного оператора "Київстар", 32,9% акцій компанії "Вимпєлком" (ТМ Beeline), 30% акцій оператора "Голден Телекому", 25,1% акцій ВАТ "Мегафон" і 13,2% турецького оператора мобільного зв'язку Turkcell.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!