"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Неприбуткові шахти Тулуб хоче віддавати майже задарма

Середа, 27 вересня 2006, 13:17

Міністерство вугільної промисловості вважає, що неприбуткові шахти потрібно продавати за безцінь за тієї умови, що людей буде забезпечено роботою та що вони працюватимуть в нормальних умовах.

Про це повідомляє заступник директора Департаменту виробничих та наукових програм Мінвуглепрому В'ячеслав Красник, передає Finance.ua.

"А Фонд держмайна вважає , що якщо для будівництва шахти потрібно 2 млрд. грн., то стільки ж повинна ця шахта коштувати і при її продажу", - зазначив він.

Красник також додав, що для того, щоб знайти загальне рішення, будуть проводитися погоджувальні комісії з Міністерствами економіки, фінансів, палива та енергетики і Фондом держмайна.

Разом з тим, за словами Красника, в Україні планується почати будівництво трьох нових шахт. Він зазначив, що з наступного року почнеться проектування будівництва нових шахт у Донецькій, Луганській та Львівській областях. Для цього розглянуто 67 перспективних ділянок , на яких можливе будівництво.

Реклама:

"Це робиться з метою збільшення видобутку вугілля, оскільки новий уряд ставить завдання до 2010 року добувати 100 млн. тон вугілля на рік. У 2007 році видобуток планується на рівні 82 млн. тон", - пояснив Красник.

Крім того, він зазначив, що сьогодні на складах теплоелектростанцій знаходиться 3 млн. тон вугілля. Наступного року планується завантажити на склади ТЕС 4 млн. тон вугілля.

Як повідомлялося раніше, Фонд держмайна затвердив рішення щодо продажу 6 вугільних шахт з 12, запропонованих до приватизації Мінвуглепромом. Однак, які саме шахти буде продано, поки не уточнюється.

У прес-службі ФДМ пояснили, що з 12 підприємств тільки на половині об'єктів може початися підготовка до продажу, оскільки приватизацію деяких шахт взагалі заборонено - одна шахта виявилася ліквідованою, одну затоплено.

Інтерес до придбання вугільних активів вже виявили "Mіttal Steel Кривій Ріг" та - побічно - "Донбаська паливно-енергетична компанія" (енергохолдинг, що входить до складу групи "Сістем Капітал Менеджмент" Рината Ахметова).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!