Регіонал Василь Горбаль продає "Укргазбанк" іноземцям

Середа, 27 вересня 2006, 19:09

Власники "Укргазбанку" завершують переговори з потенційними інвесторами про продаж від 51 до 90% його акцій, повідомив глава правління банку Вадим Ляшко.

"Сьогодні можна говорити, що процедури завершено, коло потенційних інвесторів визначено, акціонери одержали конкретні пропозиції. Зараз питання про продаж банку лежить у площині визначення параметрів угоди... В інвестиційному меморандумі мова йде про продаж 51-90% акцій", - сказав він, повідомляє Finance.ua.

За словами банкіра, інвестиційним радником, що одержав мандат на продаж контрольного пакету акцій, є BNP Paribas, а переговори ведуться, як мінімум, із трьома покупцями, що представляють Росію, Європу й Америку.

"Меморандум припускає продаж разом з банком і інших активів фінансової групи - страхової компанії "Українська страхова група", компанії по страхуванню життя "УСГ Життя", НПФ, лізингової компанії "Українська лізингова компанія", - сказав Ляшко.

Реклама:

За його словами, "справедливою" є ціна на рівні не менше чотирьох капіталів банку.

При цьому Ляшко відзначив, що народний депутат Василь Горбаль і ряд членів наглядової ради банку контролюють 90%, тоді як частка портфельних інвесторів становить до 10%.

"Укргазбанк" засновано в 1993 році.

За даними Нацбанку, до липня 2006 року по розмірі загальних активів банк займав 22-е місце (2 млрд. 838 млн. грн.) серед 166 банків, що діяли в країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!