Ляпіна відверто не розуміє, чому януковичі затягують із СОТ

Вівторок, 26 вересня 2006, 12:38

Уряд Юрія Єханурова практично підготував усі необхідні для вступу у Світову організацію торгівлі законопроекти. І за період, що працює новий уряд, законопроектів не стало ні менше, ні більше.

Про це заявила народний депутат Ксенія Ляпіна, передає Ліга з посиланням на прес-службу блоку "Наша Україна".

"Я була на засіданні Кабміну, яке відбулося наприкінці серпня, на якому Ткаленко - міністр у зв'язках з парламентом - представляв приблизний план законодавчої роботи Кабміну. І першим пунктом плану стояли всі ці законопроекти. Деякі міністри та віце-прем'єри заявили про те, що ці документи вже були відхилені попередньою Верховною Радою - тобто практично тими, хто сьогодні працює в уряді. А тому їх необхідно допрацьовувати", - пояснила парламентарій.

На її думку, простежується "не тільки бажання затягти процес нашого вступу до СОТ, але і бажання зберегти гарну міну при поганій грі".

Реклама:

"Крім того, навколо нашого вступу до СОТ йде велика геополітична гра, - вважає Ляпіна, - адже Росія абсолютно не зацікавлена в нашому швидкому вступі в цю організацію".

"Нажаль, зараз я не можу сказати, коли ж Кабмін подасть до парламенту всі ці законопроекти. Хоча, повторюся, усі вони давно готові. Два тижні тому відбулися обговорення цих законодавчих ініціатив з бізнес-асоціаціями України. І організовувало цей захід Мінекономіки. Представники бізнесів-асоціацій тоді спростували міф про те, що вітчизняні товаровиробники не хочуть, щоб Україна вступала до СОТ. Навпаки - вони зацікавлені в цьому, тому що для них не існує якихось особливих ризиків, про що зараз говорять деякі члени уряду", - додала народний депутат.

При цьому вона вагається сказати, чому після всіх цих дискусій і обговорень, "коли уже всім очевидно, що в суспільстві немає серйозних протидій вступу до СОТ", все ще існують певні міфи щодо членства України в цій організації.

"Але на те і державна влада, щоб подібні міфи розвінчувати. Але я щось не чула, щоб уряд роз'яснював суспільству важливість і користь вступу до СОТ", - зазначила Ксенія Ляпіна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!